Tortillia taart
Snel gezond en lekker
8 kleine of 6 grote wraps
1 taartvorm
500 gram rundergehakt
1 ui
1 prei
1 rode paprika
Zakje Mexicaanse groente (vriezer, merk Bonduelle)
2 eetlepels Oregano
2 eetlepels paprikapoeder (naar smaak, gewone/zoete of gerookte paprikapoeder)
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
zout en peper naar smaak
1 knoflook bolletje
Crème fraîche (120 gram)
Geraspte kaas
Beetje olie
Bakpapier
Zet de oven op de hoogste grill stand
- Rasp de knoflook in een schaaltje
- Snij de ui/paprika en de prei, hou de ui apart
- Doe alle kruiden/peper en zout in een schaaltje en meng dit
- Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook, voeg het gehakt erbij. Rul het gehakt en bak dit ongeveer 8 minuten, voeg de kruiden toe aan het gehakt
- Voeg nu de groenten bij het gehakt bak dit ongeveer 6 minuten
- Zet de taartvorm klaar, leg bakpapier op de bodem van de vorm.
- Leg 1 wrap in de vorm, verdeel het gehakt/groentemengsel op de wrap en werk het om en om af. (wrap gehakt wrap gehakt)
- Op de bovenste wrap smeer je een laagje crème fraîche, en strooi de geraspte kaas erover.
- Zet de taart in de oven ongeveer 5 minuten, kijk na 5 minuten of hij lichtbruin is anders kan en mag je de taart nog een aantal minuten langer bakken. tot de kaas gesmolten is.
Lekker met een schaaltjes rauwkost: komkommer/cherry tomaatje/worteltjes en/of een groene salade
Smakelijk eten
Liefs,
Mum Nic