Tortillia taart 

Snel gezond en lekker 

 

8 kleine of 6 grote wraps

1 taartvorm

500 gram rundergehakt

1 ui

1 prei 

1 rode paprika 

Zakje Mexicaanse groente (vriezer, merk Bonduelle)

2 eetlepels Oregano

2 eetlepels paprikapoeder (naar smaak, gewone/zoete of gerookte paprikapoeder)

2 theelepels chilipoeder 

1 theelepel nootmuskaat 

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

zout en peper naar smaak

1 knoflook bolletje 

Crème fraîche (120 gram)

Geraspte kaas 

Beetje olie

Bakpapier 

 

Zet de oven op de hoogste grill stand 

 

  • Rasp de knoflook in een schaaltje
  • Snij de ui/paprika en de prei, hou de ui apart
  • Doe alle kruiden/peper en zout in een schaaltje en meng dit
  • Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook, voeg het gehakt erbij. Rul het gehakt en bak dit ongeveer 8 minuten, voeg de kruiden toe aan het gehakt
  • Voeg nu de groenten bij het gehakt bak dit ongeveer 6 minuten 
  • Zet de taartvorm klaar, leg bakpapier op de bodem van de vorm.
  • Leg 1 wrap in de vorm, verdeel het gehakt/groentemengsel op de wrap en werk het om en om af. (wrap gehakt wrap gehakt)
  • Op de bovenste wrap smeer je een laagje crème fraîche, en strooi de geraspte kaas erover.
  • Zet de taart in de oven ongeveer 5 minuten, kijk na 5 minuten of hij lichtbruin is anders kan en mag je de taart nog een aantal minuten langer bakken. tot de kaas gesmolten is.

 

Lekker met een schaaltjes rauwkost: komkommer/cherry tomaatje/worteltjes en/of een groene salade 

 

 

Smakelijk eten

Liefs,

Mum Nic