Kies Quiche

Maak eerst de bodem

BENODIGDHEDEN DEEG:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude ongezouten boter 
  • 1 ei
  • 75 ml koud water
  • beetje zout
  • vershoudfolie
  • Bakpapier 
  • 100 gram rijst/gedroogde peulvruchten (dit is steunvulling)

BEREIDING DEEG:

Doe de bloem in een beslag kom, snij de boter en kneed deze losjes door de bloem (ziet er kruimelig uit).

Doe het ei, water en het zout bij het mengsel. Kneed niet te lang maar  tot je een bal kan vormen.  Verpak de deegbal in vershoudfolie en leg deze in de koelkast (minimaal 30 minuten). Ik vind mijn eigen deeg het lekkerste maar Je kan er ook voor kiezen om kant en klaar deeg te kopen in de supermarkt.

Begin met de voorbereiding van de vulling.

Oven voorverwarmen op 180 graden

 

Ik bak de bodem altijd blind, de reden waarom ik dit doe is omdat de bodem dan droog & knapperig blijft en geen papje wordt.

Rol het deeg uit en leg deze in Quiche-vorm , laat het deeg over de rand hangen, prik gaatjes in de bodem van het deeg, leg het bakpapier boven op het deeg en daarbovenop komt de steunvulling.

Bak de bodem 15 minuten in de oven.

Haal de bodem uit de oven , verwijder het bakpapier met de steunvulling en snij de overhangende randen af.

Zet de quiche-vorm met de bodem zonder bakpapier en steunvulling nog tussen de 5 a 10 minuten in de oven, zodra de bodem licht  bruin kleurt. Haal je de bodem eruit.

 

BENODIGDHEDEN INHOUD VAN DE QUICHE:

  • 600 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 knoflook bolletje 
  • 1 pakje feta
  • 200 gram crème fraîche
  • 4 eieren
  • 5 zongedroogde tomaten
  • handje basilicum (liefste vers) gedroogd 1 el (eetlepel) 
  • keukenmachine 
  • peper en beetje zout 

 

Snij de verse spinazie in de keukenmachine klein. Doe alles in  een vergiet en laat het sap uit lekken. rasp de knoflook uit boven de spinazie.

Gebruik de keukenmachine ook voor de ui, feta zongedroogde tomaten basilicum, meng dit na het snijden met de spinazie met je handen.

 

Klop de 4 eieren met de crème fraîche en voeg hier een beetje zout en peper bij.

Verdeel het spinazie mengsel over de quiche bodem, verdeel het eimengsel over de spinazie en zet de quiche-vorm in de oven. bak de quiche 40 tot 50 minuten. Kijk of de vulling droog gebakken is, ik doe dit door er een vork in te prikken. De Quiche is zowel warm, lauw warm en koud te eten.

 

SMAKELIJK ETEN...!!