Van Lezen Naar Koken

Gepubliceerd op 9 oktober 2024 om 18:11

Van Lezen

Naar Koken

In mijn hoofd is koken totaal niet moeilijk..!!!

Kan je lezen, kan je koken. Zo simpel is het, maar  ja,

is dat werkelijk ook zo?

Dit is natuurlijk mijn waarheid en ik kook al 30 jaar.

(UHhhmmm..…ja juist)

 

De basis van goed koken is voor mij:

Tijd maken, geduld hebben, ruiken, kijken, proeven, uitproberen/creatief durven zijn maar ook weten voor wie je kookt 😉 want  zoals men zegt liefde gaat echt door de maag.

 

Zoon: 

“Ja mam, helemaal gelijk, echte liefde is dat jij kookt en wij altijd honger hebben"

“Of bedoelde je dat niet?”

Koken dus, ik heb ooit tegen mijn 3 lieve zonen gezegd,

jongens op zondag heb ik geen zin meer om te koken en ik zou het zeer leuk en vooral fijn vinden als jullie dat van mij overnemen.

Dit betekent 2 keer in de maand kookt 1 van jullie, om & om.

 

Ik stik altijd van de honger op die ene zondagavond 🤣.

Vooral eigen schuld, dikke bult, want wat gebeurt er nu werkelijk op die ene zondag?!

Ik neem graag dingen uit handen, herken je dat?

Ja, goed, dan mag je natuurlijk ook niet mopperen dat ze helemaal niet gekookt hebben.

 

Dit weekend is het zo’n weekend en heb nu net aan mijn jongste zoon gevraagd of hij aanstaande zondag wilt koken.

“Tuurlijk mam, dan bak ik pannenkoeken” 

Helemaal prima, we gaan het zien, ik kijk ernaar uit en 

hoop dat ik me  vooral nergens mee ga bemoeien.😉

 

Uiteraard

deze =

speciaal

voor jou

D.....

Ik kreeg een speciaal verzoek van 

een goede vriendin:

"Nic, wil je s.v.p dat recept

van die zalige S....

binnenkort uitschrijven &

posten op GIFT 4 LOVE...?!"

 

En die zalige S… 

 

Staat voor mijn Italiaanse Saus, die ik gelukkig al had uitgeschreven in 1 van de boekjes, dus uittypen maar...

Deze saus is zeer tijdrovend, maar,  Man oh Man zeer de moeite waard!

Neem vooral de tijd!!!

Je kunt de saus gebruiken voor een lasagne/ pizza-topping of gewoon voor door de pasta.

Onze voorkeur gaat meestal uit naar de eerste 2, maar je houd vaak veel saus over.  

De saus kun je invriezen en nog 3 maanden bewaren.

 

Buon appetito!

 

Liefs,

Mum Nic


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.